۷ تیر ۱۳۸۳، ۱۲:۲۸

دبير اتحاديه توليد كنندگان سرب و روي ايران در گفت و گو با "مهر":

واردات روي به صنعت نوپاي توليد روي كشور ضربه مي زند و به تعطيلي بسياري از واحدها منجر مي شود

براي حمايت از صنايع داخلي نبايد تعرفه هاي موجود واردات برداشته شود. قيمت روي در ايران بالاتر از قيمت جهاني است.

دبير اتحاديه توليد كنندگان سرب و روي ايران در گفت و گو با خبرنگاراقتصادي مهرگفت: نبايد با برداشته شدن تعرفه هاي موجود ، واردات فلز روي را آزاد كرد تا اين محصول وارد كشور شود.

حسن حسينقلي با اشاره به اينكه درشرايطي كه درايران تنها فلزروي 95/99 توليد مي شود افزود: با واردات اين محصول و فروش آن با قيمت پايين تر وعدم توان صادراتي توليدات داخلي به علت ظرفيت پايين برخي از واحدهاي توليد كننده به صنعت نوپاي توليد روي در كشور ضربه وارد خواهد شد و به تعطيلي بسياري از واحدها منجر مي شود.   

وي تصريح كرد: براي حمايت از توليد كنندگان داخلي اين محصول همانند كشورهاي خارجي كه با ايجاد تعرفه هاي گوناگون از صنايع خود حمايت مي كنند ما نيز بايد با ايجاد تعرفه هاي حداقل 15 تا25 درصدي از توليد كنندگان خود حمايت كنيم.

وي درباره قيمت فلز روي در بازارهاي آزاد داخلي وبين المللي گفت: قيمت اين فلزدر بازار داخلي حدود10هزار ريال در هر كيلو و درLME لندن حدود 850 دلار در هر تن است كه نوسانات موجود دربازار لندن ناشي ازعرضه و تقاضا و يكسري سفته بازي و مسايل سياسي روز دنيا است.

حسينقلي با اشاره به مشكلات توليد كنندگان اين محصول در داخل كشورافزود: صنايع سرب و روي كشوربا سابقه 10 سال در سه سال گذشته به علت افزايش توليد وعرضه فلز روي كشورهاي آسياي ميانه و كاهش 35 درصدي قيمت جهاني آن و عدم تامين مواد اوليه مطلوب از شرايط خوبي برخوردار نبوده و اين امر به ورشكستگي بسياري ازواحدها ي توليد كننده داخلي شد.

وي درباره ورود سرب به بورس فلزات تصريح كرد: اميد است كه پس از پذيرش شوراي بورس، بتوان سرب را پس از روي وارد بورس فلزات كرد و با انجام اين امر قيمت سرب و روي دربازار به يك تعادل برسد و چنانچه بخواهيم توليد كننده داخلي با توليد كننده خارجي رقابت داشته باشد ، بايد يك بازار سيال و آزاد ايجاد شود.

وي خريد از LME لندن را مقرون به صرفه ندانست و افزود: خريدار اين بازاربايد هزينه هاي زيادي را متحمل شود تا اين محصول را وارد كند  كه از آن جمله مي توان به هزينه انبارداري درLME ، هزينه حمل تا ايران و هزينه حق الزحمه و پورسانتي كه LME از وي دريافت مي كند نام برد.

به گفته وي، هميشه ميان فلزي كه در ايران عرضه مي شود مانند آلومينيوم و مس و روي يك اختلاف 70 تا 100 دلاري با بازارLME وجود دارد.

کد خبر 90135

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha